Over BigT

Ter inleiding

De atletische vermogens verdwijnen maar de passie voor de sport blijft bij de meeste topatleten meestal intact.

Dezelfde energie, passie en ambitie wordt vertoond in de postcarrière sportbeoefening.

Het samenkomen van atleten uit verschillende sportdisciplines die mekaar dikwijls niet genoeg hebben kunnen ontmoeten tijdens hun actieve loopbaan is bovendien één van de grote troeven van de BIG ‘T’.

Ik wens de BIG ‘T’ een lang leven toe en wil bijdragen tot de internationale uitbreiding ervan.

Graaf Jacques Rogge
Oud-voorzitter Internationaal Olympisch Comité

Welkom

Wat is er prachtiger voor een kampioen, na een loopbaan op internationaal niveau, dan verder een sportieve activiteit te kunnen beoefenen in competitie en tevens in een ontspannen sfeer, met warm menselijk contact en vriendschap, in volle natuur.

BIG “T” biedt het zijn leden aan en zij vinden er de ingrediënten van weleer terug : zin voor perfectie (de ideale swing), fair-play (het respect voor de etiquette), wil om te winnen (zich pas gewonnen geven na de laatste putt). Dankzij het unieke handicap systeem en de verscheidenheid aan wedstrijdvormen, kan het golf onze spelers van verschillende leeftijden, sterkte en sporten verenigen in eenzelfde competitie.

Op onze website vind je een korte voorstelling van elk lid. Ze laat toe een groot deel van de Belgische sportgeschiedenis van de laatste 50 jaar te herbeleven : tal van Olympische-, wereld- en Europese medailles, de sportverdienste, records allerhande op wereld-, Europees- en Belgisch niveau, nationale titels en selecties met karrenvrachten …
Al die sportlui waren destijds onze ambassadeurs. Vandaag zijn ze gebeten door het golfvirus en geven er zich aan over met inzet en enthousiasme, terwijl ze de fairways waardig blijven.

Ik uit de wens dat deze passie nog vele jaren moge duren !

Roger Vanmeerbeek
Ere-voorzitter Big T

Wie zijn we

De Big T is een vereniging van Belgische oud sportkampioenen die, na hun actieve topsportloopbaan, in het golfspel een aangenaam maar toch sportief tijdverdrijf gevonden hebben.

De multipele aspecten van het golf, en vooral het handicap systeem, laten toe zich met elkaar te meten ondanks verschillen in leeftijd, geslacht en fysiek. Aldus kunnen topsporters uit zeer diverse sporten toch nog optreden in competitieverband en een beetje de stress en adrenaline van weleer ondergaan.

Aan gezelligheid en kameraadschap ontbreekt het nooit en meestal worden tijdens een goede afsluitende maaltijd de oude koeien nog eens uit de gracht gehaald.

We spelen om te winnen, maar als we verliezen is het met fair-play en feliciteren we de winnaars van harte.

De maandelijkse Big T-ontmoetingen hebben een zuiver vriendschappelijk karakter maar toch zitten er een aantal prestige wedstrijden tussen, zoals: het clubkampioenschap, de traditionele wedstrijden tegen onze collega’s uit Nederland (The Orange All Stars)

De Big T verenigt een zestigtal oud kampioenen uit een twintigtal verschillende sporten. Het gezamenlijk palmares van de club is absoluut schitterend: Olympische medailles, wereld- en Europese titels en records, meer dan 500 titels van Kampioen van België, meer dan 2500 caps van Internationaal en 46 deelnames aan Olympische Spelen.

De osmose van al die vrouwen en mannen uit zeer uiteenlopende sportdisciplines laat telkens toe, in de 19de hole, rijke ervaringen uit te wisselen en elkaar wegwijs te maken in de particulariteiten van elke sport.